Natuurbegraafplaatsen

Natuurbegraven Nederland wil natuurbegraven bereikbaar maken voor iedereen en daarom ontwikkelt zij natuurbegraafplaatsen door heel Nederland.

Natuurbegraven betekent eeuwigdurende rust in de schoonheid van de natuur. Op een plek die bij u past. Bijvoorbeeld onder een mooie oude boom of juist in het open veld. Een natuurbegraafplaats is een groot stuk natuur waar u vrij bent een plek te kiezen. Op de natuurbegraafplaats zijn geen grafafdekkingen toegestaan. Immers de natuur staat bij ons voorop. Wel is een eenvoudige houten boomschijf toegestaan, als markering van het graf.

Op de natuurbegraafplaats wordt de natuur beheert als natuur. Natuur heeft voorrang, zodat het een prachtig gebied blijft. Vaak was een natuurbegraafplaats eerst landbouwgrond of een productiebos. Door de gronden en bos percelen om te vormen tot natuur voegt natuurbegraven ook daadwerkelijk nieuwe natuur toe in Nederland. Deze natuur is mogelijk in verschillende vormen zoals natuurlijk en lokaal passend loofbos, natte zones met poelen, kruidenrijke graslanden en heide. Door gegarandeert en met een fonds geborgd langdurig beheer, blijft de natuurbegraafplaats ook na het actief gebruik een natuurgebied.

Klik hier voor meer informatie over natuurbegraven.

 


Meer informatie Natuurbegraafplaats Maashorst, Schaik