Asbestemmingen

Na een crematie heeft u ruim de tijd om te bedenken wat er met de as van uw dierbare moet gebeuren. Er zijn vele bestemmingen voor de as. U kunt de as van u dierbare mee naar huis nemen of kiezen voor verstrooiing. Maar er zijn nog meer bestemmingen zoals een urnenmuur of urnengraf, sieraden of een kunstwerk. Een maand na de crematie krijgt u bericht dat u de as van uw dierbare kan komen ophalen. U kunt er dan voor kiezen de as nog een half jaar tot een jaar in de algemene nis te laten, zodat u meer tijd heeft om een bestemming te kiezen. U mag de as mee naar huis nemen en daar bewaren in een bijvoorbeeld een sierurn. Er zijn ook urnenmuren of columbaria waar u de urn kunt bewaren. Er zijn begraafplaatsen en crematoria die een speciale tuin hebben waar de urn neer gezet kan worden of een vijver waar deze in drijft.

De urn kan worden bijgezet in of op een bestaand graf. Er zijn speciale urnengraven. Kleine graven met een steen waar meestal één urn in kan. Asverstrooiing is een andere mogelijkheid. Dit kan het crematorium voor u doen op het strooiveld bij het crematorium. U kunt het ook zelf verstrooien op bijvoorbeeld het Nationale Strooiveld in Delhuyzen bij Arnhem. Wilt u zelf de as verstrooien op een bijzondere pleNa een crematie heeft u ruim de tijd om te bedenken wat er met de as van uw dierbare moet gebeuren. Er zijn vele bestemmingen voor de as. U kunt de as van u dierbare mee naar huis nemen of kiezen voor verstrooiing. Maar er zijn nog meer bestemmingen zoals een urnenmuur of urnengraf, sieraden of een kunstwerk. Een maand na de crematie krijgt u bericht dat u de as van uw dierbare kan komen ophalen. U kunt er dan voor kiezen de as nog een half jaar tot een jaar in de algemene nis te laten, zodat u meer tijd heeft om een bestemming te kiezen. U mag de as mee naar huis nemen en daar bewaren in een bijvoorbeeld een sierurn. Er zijn ook urnenmuren of columbaria waar u de urn kunt bewaren. Er zijn begraafplaatsen en crematoria die een speciale tuin hebben waar de urn neer gezet kan worden of een vijver waar deze in drijft.

De urn kan worden bijgezet in of op een bestaand graf. Er zijn speciale urnengraven. k dan bent u wettelijk verplicht de eigenaar van de grond of het water om toestemming te vragen.
Inmiddels zijn er ook vele andere asbestemmingen ontwikkeld. Eén van deze bijzondere asbestemmingen is Bios Urn Deze bijzondere asbestemming is het voortleven als boom of struik. De crematie-as wordt in een composteerbare urn begraven en dient als voedingsbodem voor een zaailing waar ter nagedachtenis een mooie boom of struik uit groeit. Er zijn nog meerdere mogelijkheden waarover wij u kunnen adviseren.

Aanbevolen websites voor asbestemmingen

Waterritme (As verstrooien op het water) afbreekbare waterurn
Hemelvlucht (Asverstrooiing per heliumballon, vuurpijlen)
Portreturn (voor een urn met een het silhouet van een gezicht)
Leven na het leven (voortleven als een boom of struik)
Aqua Omega (o.a. de heliumballon)
Ballonverstrooing (luchtballon, heliumballon)
Aquaair (asverstrooing vanaf een schip of vanuit een vliegtuig)
Waterurn (de as zal door het grondwater worden opgenomen)
Asbeelden (een gedeelte van de as komt in deze prachtige asbeelden)
Emotionbeads (o.a. voor Pandora en Trollbeads bedels)
Withoutyou (voor handgemaakte urnen, aszakjes en gedenksierraden)
Portretsierraad (voor een sieraad met een het silhouet van een gezicht)